woensdag 7 december 2011

Aanplant van blauwe bessen struiken

Afgelopen week wat blauwe bessen struiken aangeplant. Ik maak er nog een rand omheen zodat ik het geheel mooi kan vullen met houtsnippers, eikenbladeren en boomschors. Blauwe bessen groeien het beste op een zure humusrijke grond. Dit kun je heel goed bewerkstelligen door eikenblad en boomschors als mulchlaag te gebruiken.

Nieuwe aanplant van blauwe bessenstruiken:

5 opmerkingen:

 1. Gaaf! hier ga je veel plezier van hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij staan je planten wel iets te dicht op mekaar. Blauwbessen worden flink groot en moeten eigenlijk op ongeveer 1,5m van mekaar geplant worden.
  Maar toch veel succes met de bessen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @SuperMasj, bedankt voor je info. Het is misschien niet goed te zien op de foto, maar deze struiken zijn al bijna volgroeid, ze zijn ongeveer 1,20 hoog op dit moment. De afstand tussen de struiken is iets minder dan 1,5 meter, dus echt ruim is het niet inderdaad. Als ik er last van heb zet ik ze verder uit elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Advies teler waar ik ze gehaald heb was 3-4-5... rijen 3 meter uit elkaar... in de rij om de 4 meter paar..en tussen 2 palen 5 struiken. Dat is dus in rij ong 80 cm uit elkaar. Een rij wordt 1 meter breed en je hebt dan 2 meter graspad. Ik zet ze iets anders ivm mijn veld... rijen 2.5 meter uit elkaar en elke metee een plant. Dus dan hou ik ong 1.50 per rij loop en werkruimte. Dat is voldoende voor mijn bessentuin.

  BeantwoordenVerwijderen